Obres teatre-foro

¿Qué es el teatre-fòrum?

En aquest mètode del Teatre- fòrum  es posa a escena una experiència conflictiva, una situació injusta. Arribats al clímax del conflicte s’atura l’acció i són els/les espectadors/es els/les que proposen i representen possibles solucions al conflicte.
Esta forma d’actuar permet una anàlisi molt completa de comportaments, relacions de poder, motivacions i d’altres factors que expliquen allò que hi ha darrere de determinades situacions, d’una forma molt empàtica, viva i directa.  Aquesta metodologia mostra que és possible i desitjable canviar una realitat negativa. Tots i totes esdevenen així protagonistes i assoleixen alhora una dosi de responsabilitat en la resolució del conflicte.

COMPANYIES DE TEATRE:

Companyia ¿TEATREVERÍAS?- Granada

 És un grup de teatre independent, sense ànim de lucre, en constant procés i moviment, que es dedica a la pràctica del Teatre com a eina d'intervenció socioeducativa, prevenció i transformació social. Conformat per persones procedents de diverses disciplines com l'educació, el treball social, la sociologia, l'animació sociocultural i el teatre, totes unides cap al desenvolupament d'una mirada analítica i crítica per fomentar el canvi a nivell local, tenint en compte el global. 
El grup compta amb un ampli recorregut personal i col·lectiu en dinamització teatral, facilitació de grups, intervenció socioeducativa amb menors així com en el desenvolupament de projectes participatius. 
http://teatreverias.wix.com/teatreverias


Obra “Jo decideix”
No fa molt que la Jessi i el Fèlix estan junts, però les coses ja no van com al principi. La relació s’ha cobert de dubtes, cels i algun que altre conflicte amb la resta de la quadrilla. Allò pitjor és que no saben com eixir d’eixa situació. No hi ha manuals escrits. Temes abordats: amor romàntic, cels, control i possessió, violència de gènere, complexes, xarxes socials.
Desenvolupament de la sessió (2h): 1. Introducció. 2. Representació de la peça. 3. Reflexió i diàleg dinàmic. 4 Exercisis , jocs i participació teatral. 5 Tancament i avaluació conjunta de sessió.


Companyia TR3S SOCIAL- MadridTR3S SOCIAL està conformada per professionals de les ciències socials i el teatre, amb una àmplia experiència en processos de formació de formadors i intervenció soci-educativa.

La creació d'aquest equip naix de la voluntat d'incidir de manera substancial en la recerca, promoció i difusió d'eines d'intervenció social que contribuïsquen a una transformació de la societat, orientada cap a una cultura de igualtat, solidaritat, llibertat i responsabilitat.

Des de TR3S Social, en dialèctica constant amb la realitat, sentim la responsabilitat de transmetre processos artístics i educatius que posen el seu accent en la persona, en el procés d'aprenentatge col·lectiu i l'experiència creativa; una educació en la qual educador i educant es troben en un procés dialògic de transformació.
www.3social.org


OBRA “DESENTELANT LA MIRADA”


IMATGES DE LA REPRESENTACIÓ A ONTINYENT 23 I 24 DE NOVEMBRE 2015 

 

Un Teatre Fòrum que cerca dialogar sobre les violències. Una obra realitzada per un grup de dones que van exposar les seues vivències i la seua veritat per a construir de forma col·lectiva una eina amb la qual cridar al món els dolors que la violència ocasiona en la vida.
Què fem cada cadascun i cadascuna de nosaltres en la nostra vida que contribueix a mantenir la violència en les nostres vides i en el nostre entorn?
 Una oportunitat per a analitzar l'origen d'aqueixa violència, i visualitzar, imaginar i construir maneres d'alliberar-nos d'ella (de la violència de gènere, de l'individualisme extrem, del consumisme sense límit, dels complexos, de les pors, de l'egoisme, les possibilitats de coresponsabilitat, la resiliència, l’ajuda mútua).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada